Boktips: Women in Clothes

söndag 19 februari 2017

I ungefär två veckor har jag läst, roats av, funderat på och myst med den här boken: Women in Clothes av Sheila Heti, Heidi Julavits och Leanne Shapton. Tillsammans satte de ihop en enkät med mer än 50 frågor. En enkät låter ju inte så spännande, men som ni ser på bokens baksida härunder så är det ganska spännande frågor, formulerade för att få veta mer om kvinnors tankar om stil. De fick över 600 enkätsvar, från kvinnor i alla åldrar och en mängd olika nationaliteter.


I boken får vi sedan ett urval av svaren blandat med längre intervjuer och essäliknande texter. Det är en bok som passar att plocka upp och läsa lite här och där, att bläddra fram och tillbaka bland ämnena. Svaren är ibland raka och direkta, ibland förvånansvärt personliga, ibland små berättelser och betraktelser från respondenternas liv. För mig har läsningen varit full av igenkänning, humor, lite obekvämhet och en del ögonöppnare. Som ni ser har jag varit framme med pennan och markerat en hel del, så ni kan lugnt förvänta er att jag kommer att återkomma till  och citera ur den här boken i bloggen längre fram.

Man kan tro att en sån här bok skulle vara fylld till brädden med stora glassiga bilder men så är inte fallet. I den här boken är det ordet som gäller, ordet som är uttrycksmedlet. De bilder som finns är främst bilder på kvinnors samlingar av favoritkläder eller accessoarer:  tofflor, vita byxor, tygkassar, omlottkjolar och randiga tröjor. Det är enkelt och charmigt


Jag rekommenderar verkligen den här boken till dig som är intresserad av stil och framförallt till dig som funderar på att formulera dig kring din egen personliga stil. På sidan 11 hittar du enkäten i sin helhet. Det är bara att sätta igång och svara!
Post Comment
Skicka en kommentar